Alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuare până la 2 ani

Pe piata exista numeroase sortimente de lapte praf, insa proaspetele mamici trebuie informate intai despre posibilitatea oferita de natura pe care majoritatea o au, aceea de a-si alapta copilasul.

Inca din primele minute dupa nastere, copilul este pus la san, iar alaptarea continua in mod exclusiv pana la 6 luni, iar apoi preferabil pana la 24 de luni, asa cum sustin specialistii OMS.

Alaptarea la san a copilului are multiple avantaje atat asupra mamicii cat si asupra bebelusului, punandu-si amprenta asupra dezvoltarii cognitive, emotionale si fizice.

Laptele de mama – aliment si medicament

Laptele produs de glandele mamare este un aliment natural si un adevarat medicament pentru bebelusii care trebuie sa isi formeze un sistem imunitar puternic, sa ia bine in greutate, conform graficelor de crestere, este ideal pentru digestia nou-nascutului.

In plus, mamicile scapa de grija sterilizarii biberoanelor si de grija sutelor de lei cheltuite pe laptele praf, fiindca laptele de mama nu necesita preparare, este steril, nu necesita echipamente speciale si ofera o protectie antiinfectioasa si antialergica puternica.

Din punct de vedere cognitiv, studiile au demonstrat ca bebelusii alaptati se transforma in copii si adulti cu o capacitate intelectuala mult mai ridicata, dar si cu o legatura spirituala si afectiva cu mama, care va dura tot restul vietii.

Alaptarea la san scade riscul mortii subite a bebelusului si are un impact pozitiv asupra dezvoltarii fizice a copilului, fiindca riscul pentru obezitate este scazut, precum si riscul dezvoltarii diabetului zaharat si chiar a altor boli, iar mamica este protejata impotriva cancerului la san daca alapteaza.

Ceea ce inseamna ca alaptarea bebelusului reprezinta cel mai frumos cadou pe care il poate face mamica pentru dezvoltarea acestuia.

Lasă un răspuns