Care sunt cele mai frumoase sate din Italia?

Italia înseamnă frumusețea nealterată a Romei, șarmul unic al Florenței, efervescența mondenă a orașului Milano…dar și zeci de sate mai puțin cunoscute în care domnește liniștea și autenticitatea tradițiilor italiene. De la Portofino la Orsoni, descoperă împreună cu noi cele mai frumoase sate din Italia.

Erice, Sicilia
Erice este o etapă de neratat pentru cei aflați în împrejurimile Siciliei. Situat pe coasta de vest, la câțiva kilometri de Trapani, acest mic sat medieval este cocoțat la o înălțime de 750 de metri, pe muntele Enyx. Drumul ce duce spre Erice oferă o panoramă superbă asupra mării Tireniene. După vizitarea catedralei, îți recomandăm o plimbare pe străduțele pavate și să faci o oprire la Pasticceria San Carlo, considerată de unii cea mai bună patiserie din Sicilia.

Burano, Veneția
Ar fi păcat să te afli într-un sejur în Veneția fără să faci o excursie în insulele din Laguna Venețiană (accesibile cu Vaporetto). Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție alege să vizitezi Burano. Cunoscut pentru dantela sa, pentru casele cu fațade multicolore și pentru canalele sale, Burano reprezintă o adevărată explozie de culori.

Portofino, Liguria
Micul port Portofino este considerat un veritabil Saint-Tropez. Magazinele de lux se amestecă cu atelierele artizanale. Odată cu apusul soarelui, Portofino capătă un farmec aparte. Legănat de zgomotul valurilor care se lovesc ușor de bărci, savurează un cocktail în piața principală, punându-ți următoarea dorință: ca acest moment să nu se termine niciodată.

Montepulcioano, Toscana
Vinul pe care ai posibilitatea de a-l degusta aici este la înălțimea peisajului: delicios. Situat de-a lungul unei coaste strâmte, la o altitudine de 605 metri, acest sat medieval adorabil oferă o panoramă superbă asupra podgoriilor din împrejurimi. Clădirile din piatră pe care le poți admira în voie așezat comod la o terasă cu un pahar de vin în mână sunt pur și simplu fermecătoare.

Lasă un răspuns