Câteva sfaturi pentru a rămâne sănătoas pe timp de toamnă

Toamna poate sa fie cel mai bun moment al anului in care sa faci anumite schimbari in ceea ce priveste stilul de viata. Iata deci care sunt sfaturile de care sa tii cont pentru a fi cea mai sanatoasa in aceasta vara.

Mananca in culorile toamnei. Unul din cele mai bune aspecte ale toamnei este sa vezi cum intreaga natura se impodobeste cu cele mai magnifice culori. Arborii afiseaza o multitudine de nuante de portocaliu, de rosu si de violet. Iar in perioda recoltei ne putem delecta cu numeroase furcte si legume colorate, in nuante mai vii si pamantii.

Dar frumoasele culori nu sunt doar un regal pentru ochi. Alimentele colorate sunt foarte sanatoase si foarte hranitoare. Reincarca-ti deci bateriile cu vitamine si minerale sanatoase, datorita cadourilor pe care le are toamna pentru tine. Mananca multe fructe proaspete si completeaza mesele cu multe legume pe post de garnitura. Mancand culorile toamnei, iti vei putea intari sistemul imunitar si vei putea avea cea mai sanatoasa alimentatie pentru lunile ce vor veni.

Odihneste-te atat cat trebuie. Nu dormim destul. Studiile au ajuns la concluzia ca foarte multe persoane nu dorm cele 8 ore de somn recomandate. Un lucru foarte rau, deoarece somnul este foarte benefic pentru sanatate. Atat pentru cea fizica cat si pentru cea mentala. Lipsa somnului poate sa aiba un impact negativ asupra sistemului imunitar, ceea ce ne face sa fim mai sensibili la virusi si la gripe. Un lucru care poate sa fie problematic toamna, anotimul racelilor si gripelor.

Toamna este cel mai bun anotimp pentru exercitiile fizice. Bineinteles, toata lumea adora sa stea cat mai mult timp vara pe afara. Timpul frumos si soarele ne permit sa profitam de o multime de activitati. Dar asta nu inseamna ca pe timp de toamna trebuie sa renunti la toate activitatile fizice. Poti sa faci o multime de activitati si la interior.

Verifica nivelul de vitamina D. Vitamina D este o vitamina foarte importanta care poate solidifica oasele, poate intari sistemul imunitar si poate stimula fertilitatea. Poate juca un rol important chiar si in prevenirea anumitor tipuri de cancer. Si cum toamna stam mai mult pe la interior, ne lipseste vitamina D care se obtine de la soare. La inceputul toamnei poti consulta medicul sa vezi daca ai nevoie de un supliment de vitamina D.

Inceputul toamnei este cel mai bun moment pentru detox. O cura detox reprezinta cea mai buna modalitate de a-ti schimba obiceiurile alimentare si de a te mentine in cea mai buna forma. O cura detox nu numai ca iti va intari sistemul imunitar pentru lunile reci ce vor veni, ci va crea in acelasi timp o baza solida pe care se pot dezvolta alte schimbari sanatoase pentru noul an.

Lasă un răspuns