Promising Young Woman: Ziua chelneriță, noaptea prădătoare

Intre thriller si comedie neagra, Promising Young Woman spune parcursul macabru al unei tinere femei extrem de inteligente, afectata de o drama intunecata. Odata cu lasarea serii aceasta le intinde o capcana barbatilor pentru a se razbuna. Filmul apartine realizatoarei serialului Killing Eve.

Cassandra Thomas este o femeie inteligenta si frumoasa. Studenta la medicina, are un viitor stralucit in fata insa viata ei capata o turnura neasteptata in urma unei drame. Devenita chelnerita fara niciun strop de ambitie, Cassie isi petrece zilele servind oamenii cu cafea spre disperarea parintilor sai care asteapta sa isi revina.

Insa in spatele acestui cotidian care pare cat se poate de banal, Cassie ascunde o alta viata. Odata cu lasarea serii chelnerita petrece in baruri si in cluburi de noapte, dandu-se drept o creatura lipsita de aparare. In momentul in care un barbat o invita la el acasa si incearca sa abuzeze de ea, acesta din urma devina prada acestei tinere machiavelice.

„Prizonierul” primeste atunci o lectie pe care nu o va uita prea curand. Atunci cand se intalneste cu un fost coleg de facultate, va renunta Cassie la razbunare sau va merge mai departe cu orice pret?

Cunoscuta pentru serialul Killing Eve, un serial care s-a bucurat de altfel de un succes imens, realizatoarea si actrita Emerald Fennel semneaza un film in care se amesteca codurile unei comedii romantice cu cele ale unui thriller macabru. Promising Young Woman rezoneaza cu miscarea Me Too, reprezentand un personaj care isi regleaza de unul singur problemele, atat cu barbatii cat si cu femeile.

Intre rom com si baie de sange

Prezentat drept un film destinate marelui public in ciuda unor scene de violenta destul de crude, Promising Young Woman amesteca umorul negru si genul horror. Este un film care vorbeste despre o tanara femeie care a fost traumatizata dar care aspira totusi la normalitate, care inca nu si-a pierdut simtul umorului.

Lasă un răspuns