Crawl, Lake Placid, Black Water… filmele cu crocodili de descoperit sau redescoperit

Cu ocazia aparitiei pe marele ecrane a filmului “Crawl”, semnat Alexandre Aja, un film in care o tanara femeie si tatal sau lupta pentru a face fata unor crocodili infometati, iata o mica selectie cu filme cu crocodile cu care te mai poti delecta.

Crawl, al lui Alexandre Aja, 2019. Realizat de Alexandre Aja, care se pricepe la filme cu monstri marini, deoarece a mai realizat Piranha 3D, Crawl este cea mai noua aparitie in ceea ce priveste filmele cu crocodili. Realizatorul francez a vrut sa creeze un film horror in care teroarea sa fie omniprezenta, cu cele mai bune efecte speciale.

Lake Placid, al lui Steve Miner, 2000. Ca urmare a gasirii unui cadavru facut bucati, o echipa de cercetatori soseste la locul faptei si nu dureaza mult pana va trebui sa se confrunte cu o reptila care ucide, mare de peste 10 metri. Lake Placid mai are si continuari- Lake Placid 2, Lake Placid 3, Lake Placid: The Final Chapter si Lake Placid: Mostenirea.

Killer Crocodile, al lui Fabrizio de Angelis, 1989. Killer Crocodile apartine genurilor de filme care au cea mai obisnuta poveste- o firma varsa deseuri toxice intr-o mlastina dand nastere unui aligator gigantic.

Crocodilul, al lui Greg McLean, 2008. Un grup de turisti naufragiza in imprejurimile unui crocodil infometat… Crocodilul este inspirat de Wolf Creek si are un casting de 5 stele- Micahel Vartan, Radah Mitchell, Sam Worthington si John Jarrat.

Black Water, al lui Andrew Traucki si David Nerlich, 2008. Atunci cand 3 turisti cad in capcana unui crocodil, marin, specia cea mai masiva si mai agresiva, in mlastinile din Australia, cele mai profunde… actiunea ne va tine cu sufletul la gura.

Dark Age, al lui Arch Nicholson, 1987. Un vantor si doi aborigeni merg in explorarea unui fluviu pentru a omori in crocodil gigant, care terorizeaza populatia. Filmul este adulat de catre Quentin Tarantino, care a organizat o proiectie la Sidney, in 2009.

Eaten Alive, al lui Tobe Hopper, 1976. Dupa ce capodopera sa, The Texas Chain Massacre a fost criticata, Tobe Hopper ataca filmele cu crocodile.

Crocodile, al lui Tobe Hopper, 2000. Filmele cu crocodili sunt un gen de predilectie pentru Tobe Hooper, realizand si Eeaten Alive in 1976. Aici 8 studenti pleaca in croaziera la bordul unui avion. Dar unul dintre ei are neinspirata idee de a distruge un cuib cu oua si sa pastreze unul singur, provocand astfel mania unei mame crocodil.

Primeval, al lui Michael Katleman, 2007. La marginile junglei americane,un crocodil enrom care mananca oameni ameninta constant viata triburilor locale. Un film inspirat dintr-o poveste reala, in care o reptila ucigasa imensa in Burundi, a ucis o multime de oameni.

Lasă un răspuns