De ce este indicat să consumăm fulgi de ovăz

Ovăzul este una din cele mai consumate cereale din lume deoarece dispune de o mulțime de calități nutriționale și energetice. Cunoscut și sub numele de “regele cerealelor”, ovăzul este o sursă excelentă de fibre, proteine și alți nutrienți esențiali care stimulează buna funcționare a corpului. Actualmente, ovăzul este unul din cele mai economice și mai consumate existente pe piață. Fulgii de ovăz reprezintă o alegere inspirată pentru un mic dejun sănătos și sățios. Iată de ce ar trebui să îi consumi mai des.

Fulgii de ovăz controlează nivelul de colesterol
Un bol cu fulgi de ovăz face minuni asupra sănătății cardiovasculare. Fulgii de ovăz conțin o cantitate importantă de fibre care participă la reducerea nivelului de colesterol. Când colesterolul se acumulează în vasele sanguine, acestea din urmă se pot bloca și pot genera o criză cardiacă sau un accident vascular cerebral. Prin urmare, este recomandată includerea în meniul de zi cu zi alimente precum fulgii de ovăz deoarece nutrienții conținuți pot regla aceste probleme.

Fulgii de ovăz întăresc sistemul imunitar
Consumul regulat de fulgi de ovăz constituie modalitatea sănătoasă și naturală de a menține activ mecanismul de apărarea al organismului. În plus față de nutrienți precum vitamine din grupa B, vitaminele A și minerale esențiale, fibrele conținute întăresc sistemul imunitar și ne ajută să evităm infecțiile și numeroase boli.

Fulgii de ovăz contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge
Aportul de fibre solubile este util pentru stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Hidrații de carbon au un indice glicemic scăzut, ceea ce permite menținerea sub control al nivelului de zahăr. In plus, în loc să ridice nivelul de glucoză, corpul o folosește pentru regenerarea combustibilului.

Fulgii de ovăz îmbunătățesc digestia
Aparatul digestiv beneficiază cel mai mult de proprietățile benefice ale fulgilor de ovăz. Fibrele insolubile, care acționează ca niște laxative lejere, stimulează mișcarea intestinală pentru eliminarea mai eficientă a deșeurilor. Fulgii de ovăz diminuează inflamațiile și lupă împotriva afecțiunilor precum dueri abdominale, gaze și gastrită.

Lasă un răspuns