De ce să vei sau să revezi serialul Dawson’s Creek?

De cand a aparut Dawson’s Creek, care e acum disponibil si pe Netflix, lumea serialelor nu a mai fost la fel.

Un serial creat de catre Kevin Williamson in anul 1998 este un serial simbolic pentru genul teens si chiar reprezinta epoca de aur pentru seriale. Dar Dawson, cu procrastinarile amoroase ale unui fan cinema si al prietenilor sai, reinnoieste intr-un fel acest gen, privilegiaza mai degraba un spleen adolescentin si nu un soap opera si face putin sa avanseze putin mentalitatile, de exemplu, cu primul sarut gay prezentat la televiziunea americana.

Trebuie sa te uiti la acest serial deoarece adolescentii nu vorbesc asa. Chiar daca uneori, serialul a fost criticat din cauza actorilor sai de 30 de ani care jucau adolescenti de 20 si chiar daca uneori s-a spus ca nu pot vorbi asa, acesta este un pariu castigat de serial.

Este lucrul care face ca serialul sa aiba o identitate proprie si aparte. Se pune accentul pe emotie, pe sentimente. Personajele vorbesc mult, actioneaza putin si sunt fermecatoare, orice am zice.

Triunghiul amoros din serial este unul mitic. Chiar daca serialul ii prezinta pe Joey si pe Dawson drept cel mai important cuplu din serial, la fel ca si Rachel si Ross din Friends, in sezonul 3, se incearca ceva nou, de neconceput pentru unii.

Joey si
Pacey devin mai apropiati in serial, cel mai bun prieten adica, un fals looser. Si acest triunghi amoros este cel mai mitic din televiziunea americana. Si tu de ce parte a echipei ai fost ? Team Dawson sau team Pacey?

In orice caz, acest serial merita a doua sansa. Dawson este un personaj care nu a fost inteles asa cum trebuie si care nu a fost prea iubit.

Este un produs al vremii sale si vede cum lumea perfecta dispare in fata lui. Si este cea mai buna ocazie de a deveni nostalgic si de a te scufunda in amintiri.

Lasă un răspuns