Mergi cât mai mult desculț

Acum nu foarte mult timp am descoperit o chestie foarte interesantă. Nu cred că v-am mai spus, sau cel puțin în momentul în care scriu acest articol nu prea-mi amintesc să mai fi zis asta aici pe blog, însă eu sunt destul de pasionat de natură. Nu în sensul că îmi place foarte mult biologia și cunosc toate regnurile animale, structura celulelor, tipuri de țesuturi și alte baliverne de genul ăsta.

M-au interesat mereu chestii care să ne țină în permanentă conexiune cu natura, lucruri care nu se învață la școală sau cel puțin pe vremea când eram eu în școală nu se învățau. Mi-a plăcut mereu să îmi continui drumul și să extind cât mai mult domeniile pentru a afla că la un moment dat fiecare se completează și ajung la înțelegeri destul de interesante.

M-am informat despre energia pe care o luăm de la soare, despre cum putem să fim în armonie cu natura, despre cum funcționează tot acest echilibru de care avem parte iar acum nu foarte mult timp am început să practic și mersul desculț pe pământ. Ideea e că încălțămintea pe care noi o purtăm cu orele zi de zi e practic un zid între noi și Mama Natură care ne oprește conexiunea cu aceasta.

E ca atunci când încerci să prinzi semnal wi-fi de la modem și ești la o distanță prea mare, cam așa funcționează treburile. În oraș bineînțeles că merg încălțat în adidași, ca de obicei, însă stând la țară prin curte merg numai desculț.

Mă plimb prin iarbă desculț, pe pământ, pe nisip, prin noroi atunci când plouă și am observat că am un alt vibe în acele momente. Simt că nu am pierdut chiar toate șanșele de a fi în armonie cu natura. Sunt multe de discutat pe acest subiect însă vă las să descoperiți și singuri restul.

Lasă un răspuns