Nicaragua – O destinație de călătorie autentică

Visezi să evadezi din cotidian și să descoperi o destinație autentică și magică? Ce zici de Nicaragua? Această țară din America Centrală le garantează vizitatorilor săi o vacanță de neuitat. Nicaragua adăpostește o mulțime de spații naturale frumoase: lacuri, mări, vulcani și munți. În plus, această destinație posedă o bogăție culturală interesantă. Pleacă și tu în descoperirea acestei destinații unice și vei avea parte de o experiență de neuitat.

Lacul Nicaragua le oferă turiștilor o panoramă superbă datorită insulei Ometepe și celor doi vulcani, legați unul de altul, făcând parte din același lanț. La malul apei se află câteva sate tipice, un adevărat decor de carte poștală.

Vulcanul Mombacho este un alt loc de interes din Nicaragua unde turiștii au posibilitatea de a se plimba și să descopere o pădure tropicală superbă.

La nivelul lagunei Masaya se poate observa un mic lac de crater. Pasionații de drumeții au posibilitatea de a se plimba și de a descoperi panta vulcanului Masaya.

El Castillo este un mic sat situat la intrarea în parcul național Indio Maiz. În această junglă turiștii au posibilitatea de a admira păsările tucan, maimuțele și iguanele.

Plajele din Nicaragua

Big Corn Island și Little Big reprezintă paradisul amatorilor de turism balnear. Marsela și El Coco sunt niște plaje deosebit de drăguțe. Majagual și Masachapa, situate pe coasta Pacificului sunt două locuri preferate de surferi.

Orasele din Nicaragua

Managua este capitala, un oraș ce nu prezintă prea mare interes turistic. Poți descoperi vechea catedrală situată în Piața Republicii precum și statuia lui Sandino. Managua este un oraș al contrastelor compus din cartiere în ruine din cauza cutremurului din 1972 și din centre comerciale noi.

Cât despre Granada, acest oraș dispune de un patrimoniu arhitectural colonial mai complet. Piața Catedralei, Piața Municipală și biserica San Francisco nu trebuiesc ratate în timpul unui sejur în Nicaragua. Leon este un oraș ce adăpostește o mulțime de biserici și case coloniale.

Localnicii primitori, plajele sălbatice, frumusețea rezervelor naturale și farmecul orașelor coloniale fac din Nicaragua o destinație ce merită o vizită.

Lasă un răspuns