OnePlus 7 vs. Asus ZenFone 6 vs. Xiaomi Mi 9 – care este regele din gama mid range?

Gama medie este actualmente inundata de o multime de referinte si sa gasesti un telefon constituie o misiune destul de dificila pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu termenii tehnici. De acum inainte, gasirea unui smartphone sub 500 de euro este un lucru posibil, mai multi constructori impart coroana acestui segment de piata. Va propunem in cele ce urmeaza un comparativ complet al unor telefoane recent lansate pe piata precum OnePlus 7, Asus ZenFone 6 si Xiaomi Mi 9.

Lansate in ultimele trei luni, aceste telefoane raspund intr-un mod generos la toate cerintele utilizatorului la un pret mai mult decat acceptabil. O intrebare esentiala apare – care este cel mai bun smartphone in aceasta categorie? O intrebare legitima la care vom incerca sa raspundem in cele ce urmeaza.

Cei trei concurenti ai zilei afiseaza caracteristici tehnice apropiate. Toate trei smartphone-urile sunt echipate cu Snapdragon 855 si afiseaza o memorie vie similara. Cu toate acestea, exista si diferente intre aceste telefoane. Intai si intai ecranul. LCD insa fara margini pentru Asus in timp ce telefoanele OnePlus si Asus beneficiaza de ecrane AMOLED si dispun de un breton in forma de picatura de apa care adapoteste camera frontala. Acestea din urma beneficiaza si de un senzor de amprente integrat in ecran.

O a doua diferenta majora – aparatele foto. Cele trei modele sunt adeptele senzorului de 48mpx de Sony IMX 586 insa doar Mi 9 afiseaza un trio de aparate foto care ofera un plus de polivalenta utilizatorului. OnePlus 7 prefera varianta clasica cu un binom obiectiv standard plus un teleobiectiv.

Bateria si capacitatile de incarcare rapida ale fiecarui adversar in parte difera. ZenFone 6 de la Asus este mai generos in ceea ce priveste acumulatorul (5000 mAh) insa este si cel mai lent in ceea ce priveste incarcarea cu o compatibilitate de doar 18W. Cat despre Xiaomi Mi 9 acesta face exceptie fiind singurul telefon din acest comparativ care este compatibil cu incarecarea fara fir (20W). OnePlus nu isi schimba obiceiurile in raport cu modelul precedent si afiseaza o baterie de 3700 mAh, reincarcabila la 20W.

Ecrane – eterna batalie LCD impotriva OLED. Pe de o parte, actualmente avem pe piata telefoane dotate cu ecrane LCD si ecrane dotate cu ecrane OLED. Insa care este adevarata diferenta dintre ele ? Un ecran LCD este mai luminos iar negrul nu este cu adevart negru. Insa un ecran LCD are un avantaj de necontestat in fata celui OLED si anume este mai ieftin la productie. Mai scump, un ecran OLED va oferi culori mai corecte si un contrast infinit. Cele trei telefoane functioneaza sub Android 9.0 Pie.

Adevarul este ca fiecare telefon in parte vine cu calitatile sale si acestea sunt numeroase. ZenFone 6 se remarca printr-o autonomie remarcabila, OnePlus 7 prin finisaje exemplare si Mi 9 este o combinatie dintre celelalte doua.

Lasă un răspuns