Plan Coeur: sezonul 2 – logică ignorată

Dupa un prim sezon care s-a bucurat de succes in randul telespectatorilor, Elsa, Emilie, Charlotte si Julio se reintorc pe Netflix pentru un sezon cu numarul 2 disponibil pe Netflix incepand cu 11 octombrie, alcatuit din sase episoade.

In primul sezon o descopeream pe Elsa, o tanara pariziana, angajata la Primaria din Paris si incapabila sa isi revina dupa ce iubitul sau de lunga durata a anuntat-o ca o paraseste fara sa ii dea vreo explicatie. Cele mai bune prietene ale sale, Charlotte si Emilie decid sa angajeze un gigolo pentru a o determina sa mai iasa din casa. Ideea este ca acest gigolo sa ii redea increderea in sine.

Un prim sezon seducator. Abonatii Netflix au indragit rapid acest trio de neindemanatice dar amuzante si au urmarit cu interes povestea de dragoste dintre Julio si Elsa. Julio se indragosteste cu adevarat de cea pe care a fost platit sa o seduca. Doar ca Elsa ajunge sa afle adevarata sa meserie si planul elaborat de cele doua prietene ale sale. Sezonul 2 este asteptat cu nerabdare de multi. Insa, de data aceasta farmecul nu prea opereaza. Intriga este confuza si situatiile menite sa ne ofere o lectie de viata sunt prea grele. In plus, exista dorinta de a aborda prea multe subiecte de-a lungul a doar sase episoade.

Prieteniile. La inceputul sezonului 2 Elsa locuieste izolata in Paris insa a reusit sa le convinga pe cele doua prietene ale sale case afla in Buenos Aires. Cand Elsa decide sa isi anunte “reintoarcerea”, eterna pasiv-agresiva Emilie, care a nascut la final de sezon 1 si impulsiva Charlotte sunt extrem de nerabdatoare sa isi vada prietena. Deoarece despartirea nu a fost tocmai una placuta, ne este destul de greu sa intelegem entuziasmul celor doua. In timpul revederii, cele doua se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat chiar daca Elsa este mai rezervata. Scenariul isi pierde astfel realismul.

Dar Julio? Cel care a reusit sa cucereasca inima impietrita a lui Elsa dar a dezamagit-o la scurt timp este cel mai matur personaj al serialului. Sarmantul si politicosul Julio nu scapa nici el de incoerente in ceea ce priveste scenariul. Spre exemplu, atunci cand i se ofera doar cinci minute pentru a-si explica dependenta de aceasta meserie mai putin obisnuita. Cinci minute, atat i se acorda pentru un subiect totusi destul de important.

Lasă un răspuns