Samsung Galaxy A80 vs. One Plus 7 Pro – care este cel mai bun telefon?

Samsung Galaxy A80 este un telefon propus la un pret de 659 de euro. Considerat drept un telefon din gama mid range dar “premium”, tocmai s-a pozitionat in aceeasi gama de pret cu unele telefoane din gama premium. Se afla in aceeasi gama de pret si cu One Plus 7 Pro, vandut cu doar 50 de euro mai mult. Iata care din cele doua este cel mai bun smartphone prin intermediul acestui test comparativ.

Samsung Galaxy A80 domina gama A. Se distinge printr-un design original, cu un ecran imens, complet borderless si un modul foto rotativ. Insa, concurenta va fi mereu agresiva, oricare ar fi telefonul lansat. Printre principalii rivali ai lui A80 se numara OnePlus 7 Pro, un model premium, cu un ecran la fel de mare si mai scump cu doar 50 de euro.

Design – deosebiri mici dar care fac diferenta. Chiar daca A80 face parte din gama A lansata de Samsung, designul sau este extrem de diferit fata de cel al fratilor sai. Ecranul este complet borderless cu margini extrem de fine. Pentru a evita bretonul, Samsung a recurs la un aparat foto rotativ. Putem remarca doua lucruri – absenta senzorului de amprente digitale, este situat sub ecran si aparatul foto pozitionat in partea de sus a ecranului. OnePlus 7 Pro propune un design similar cu rivalul sau. Bretonul este in egala masura absent datorita camerei foto pop-up. Partea dorsala este din sticla si gazduieste trei aparate foto. Ambele telefoane au ecranul de 6,7 inchi.

Software – un mare format implica…One UI. Majoritatea telefoanelor lansate de Samsung in 2019 printre care si Galaxy A80 sunt echipate cu Android 9.0 Pie cu One UI. Este frumos, placut la utilizare. Si OnePlus 7 Pro este echipat cu Android 9.0 Pie insa cu interfata Oxygen OS. Aceasta este cunoscuta pentru faptul ca este respectuoasa cu filozofia Google. O interfata buna insa nu este tocmai placuta de folosit pe OnePlus 7 Pro. In schimb, One UI este mai adaptata smartphone-urilor Android.

Performante. Samsung Galaxy A80 vine cu un Snapdragon 730 si 6GB RAM, actualmente cea mai buna configuratie pentru un smartphone din gama mid range. OnePlus 7 Pro este echipat cu cel mai recent procesor Qualcomm, Snapdragon 855 alaturi de 6, 8 sau 12 GB memorie vie.

Fotografie. Principala particularitate a lui A80 este oferita de modulul foto rotativ, ceea ce ofera avantajul de a folosi acelasi aparat foto in fata si in spate. Are un senzor foto dublu, 48+8mpx insotit de un al treilea pentru modul portret. OnePlus 7 Pro are un aparat foto triplu insa modul ultra unghi larg nu este deloc satisfacator.

Galaxy A80 nu este un smartphone slab insa e destul de scump comparativ cu performantele oferite. Daca iti doresti un smartphone performant cu un ecran mare iti recomandam cu caldura OnePlus 7 Pro.

Lasă un răspuns