Sporturi recomandate pentru preșcolari

Copiii au foarte multa energie si de multe ori ei sunt nevoiti sa si-o tina in stare latenta din cauza ca nu au cum sa si-o consume. Parintii nu au mereu timp sa ii duca in parc, in casa nu prea au ce face si cum sa se manifeste pentru ca au interzis si sa se joace cu mingea.

De aceea din ce in ce mai multi copii prefera sa se joace pe telefon sau pe calculator, acest lucru ducand la sedentarism si chiar si la obezitate.

Specialistii sfatuiesc parintii sa il inscrie pe cel mic la un sport care sa ii placa si pe care sa il practice in mod regulat pentru a stimula musculatura si pentru a obtine o stare de sanatate mai buna, un trup mai zvelt si mai armonios, o stare psihica mai buna. Care sunt cele mai bune sporturi recomandate pentru a fi practicate de prescolari?

Sporturi recomandate bebelusilor si copiilor de pana in 3 ani

Desi multi ar putea spune ca sunt prea mici pentru a practica un sport, bebelusii reactioneaza foarte bine la stimulii externi si adora apa. Inotul este cea mai potrivita activitate pentru acestia, cu avantajul ca inotul poate fi practicat pe tot parcursul vietii.

Chiar incepand cu varsta de 3 luni este indicat inotul, iar expertii spun ca bebelusii care inoata sunt mai sanatosi, se dezvolta mai armonios si fac primii pasi mult mai devreme.

Sporturi recomandate copiilor intre 3 si 4 ani

Dupa varsta de trei ani si primul an in colectivitate, copilul are nevoie si de putina interactiune cu alti copii, nu numai cu mama si tata. Asadar, parintii pot opta pentru gimnastica, fiindca dezvolta musculatura, imbunatateste coordonarea si flexibilitatea.

De asemenea, dansul tematic sau sportiv este o activitate recomandata pentru varsta de 3-4 ani, pentru o mai buna intelegere a ritmului, concentrarii si a lucrului in echipa. Nu in ultimul rand, artele martiale reprezinta sportul care il va ajuta pe prichindel sa fie mai responsabil si mai disciplinat.

Sporturi recomandate copiilor intre 4 si 6 ani

Dupa ce au depasit varsta de 4 ani si sunt deja mari, copiii pot fi inscrisi la sporturi cu mingea, sporturi de echipa, cum ar fi tenisul. Copilul se va obisnui repede cu rachetele, isi va coordona miscarea mana-ochi, isi va exersa atentia si va gandi mai strategic si mult mai organizat.

De asemenea, se poate opta si pentru fotbal sau baschet, insa la nivel de incepator, cand copiii sunt familiarizati cu regulile jocului si cu colaborarea cu ceilalti coechipieri, dezvoltandu-si si spiritul competitiv.

Lasă un răspuns