Top cele mai bune seriale SF din istorie

Genul SF se va imbogati in curand cu doua nume. Este vorba despre « Raised By Wolves », produs de catre Ridley Scott si care va aparea pe HBO Max si despre “Foundation”, o aparitie promisa de Apple pentru 2021.

Dar micul ecran este foarte bogat de ceva vreme in adevarate comori ale acestui gen inspirat de cea mai bogata imaginatie.

The Twilight Zone. Chiar inainte de foarte aclamata « Black Mirror », a existat « The Twilight Zone”, a lui Rod Sterling, cu episodele sale despre tehnologie, extraterestri sau calatoriile in timp. Devenit o adevarata referinta pentru cultura pop si bazandu-se mai ales pe legendele urbane, acest serial a livrat in acelasi timp si o fina analiza a psihicului uman , cu angoasele si nebuniile sale.

The X-Files. Unul crede in paranormal pana la moarte, altul este scepticismul intruchipat. Cei doi agenti FBI, Mulder si Scully, cauta mereu sa explice inexplicabilul si cautarile lor au marcat cu siguranta pentru totdeauna istoria canalelor de televiziune.

Westworld. In aceasta superproductie, creatorii Jonathan Nolan si Lisa Joy, inspirati de filmul « Mondwest », ii scufunda pe telespectatori in decorul arid al unui imens parc de distractii conceput pe tema westernului. Dar aici nu ai nevoie de un montagne russe pentru a trai cele mai tari senzatii.

Sranger Things. La fel ca si celebra madlena a lui Proust, acest serial ii duce pe cei mai in varsta telespectatori in cele mai frumoase zile ale lor, cand doar apareau pe micile ecrane seriale precum « E.T » sau « The Goonies ». Sau primele emotii si senzatii cand au descoperit-o pe Winona Ryder.

Stranger Things a fratilor Duffer ar putea sa fie foarte bine fructul iubirii dintre Steven Spielberg si Stepehen King. Un adevarat pentru nostalgicii anilor 1980 si pentru cei care viseaza sa aiba superputeri.

Watchmen. Un singur sezon al serialului este de ajuns pentru a-l face sa figureze in topul celor mai bune seriale de gen SF. Si este de ajuns daca amintim de cele 26 de nominalizari la Emmy pentru a dovedi puterea sa, calitatea sa exceptionala, mai ales a scriiturii, care imbina de minune schimbarile de epoca. Sa nu mai vorbim de excelentii sai interpreti, precum Regina King, o adevarat regina dupa cum o indica si numele sau. Un serial care are drept punct de plecare un eveniment tragic, masacrul de la Tusla.

Doctor Who. Aici numai putin de 13 actori au incarnat personajul principal, care pana la urma a fost luat de o femeie. Foarte numeroasele aventuri ale enigmaticilor eroi, lasati in calatorii in spatiu si timp pentru a salva lumea au permis dezvoltarea unei mitologii pasionante.

Battlestar Galactica. Un serial cu roboti sau humanoizi creati de om si deveniti incontrolabili, cu casele sale spatiale angajate in batalii intergalactice care a intrat pentru totdeauna in inima celor care iubesc acest gen.

The Expanse. Este un thriller futurist cu o actiune ce se desfasoara la doua sute de ani dupa era noastra. Este prezentat drept un Game of Thrones al spatiului ce prezinta un sistem solar colonizat de oameni.

Lasă un răspuns