Topul alimentelor care reduc cu succes pofta de dulce

Una din cele mai frecvente cauze ale obezității sau supraponderabilității este consumul excesiv de zahăr. Un comportament impulsiv care ne duce la consumul incontrolabil de alimente de tip junk food, deloc sănătoase, foarte bogate în zahăr, făină sau grăsimi de slabă calitate.

Aceste alimente care nu conțin nutrienți benefici pentru organism se transformă foarte repede în rezerve și te fac să te îngrași în unele zone ale corpului unde se vede cel mai urât.

În acest articol vei afla care sunt alimentele care se pot consuma pentru a minimiza necesitatea impulsivă de a mânca dulciuri, o necesitate care poate să fie legată de anumite dezechilibre de la nivelul glucozei din sânge.

Scorțișoara. Este o mirodenie surprinzătoare care se folosește în tratamentul natural al diabetului de tip 2, care se poate folosi pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge și care întârzie evacuarea din stomac și reduce pofta de dulce, o poftă care apare cel mai adesea destul de repede după mese. O poți folosi în tarte, prăjituri, înghețate, în infuzii de consumat după masă sau amestecată cu miere pe stomacul gol.

Dovlecelul. Este foarte bogat în hidrați de carbon dar nivelul său ridicat de fibre îl face să fie absorbit puțin câte puțin, astfel încât vei avea un nivel echilibrat și constant de zahăr în sânge. Semințele de dovleac sunt cele mai bune pentru paraziții intestinali. Aceștia sunt responsabili cel mai adesea cu pofta de dulce, fără să de dăm seama.

Morcovul. Morcovul conține și el hidrați de carbon foarte complecși care trebuie să fie digerați pentru a se transforma în zahăr. La fel ca și dovleceul se absoarbe treptat și nu produce pofta de zahăr. Cel mai bine ar fi să se consume sub formă de suc, amestecat cu mărul sau crud.

Cartoful dulce. Cartoful dulce este bogat în zaharuri naturale dar nivelul ridicat de zahăr este compensat de nivelul ridicat de fibre. Cartoful dulce conține pectine care încetinește absorbția de zahăr.

Ștevia. Este cel mai bun și mai natural îndulcitor cu o mulțime de beneficii, printre care și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Conține zero calorii deci este perfectă pentru a lupta cu pofta de dulce.

Lasă un răspuns