Urăsc mijloacele de transport în comun

Astăzi am realizat încă odată cât de mult urăsc să călătoresc cu mijloacele de transport în comun și culmea, dublu! Adică am reușit să merg și cu autobuzul și cu taxiul în aceeași zi și să ies din ele plin de nervi.

Cum așa? Am avut de umblat prin diverse locuri din oraș iar o durere destul de nasoală de genunchi nu mi-a permis să mă deplasez, cum o fac de obicei, cu ajutorul bicicletei așa că am ales să merg o parte cu ratb-ul și ceva km cu taxi-ul fiindcă nu mai mersesem de multă vreme. Până la urmă am făcut bine că am ales azi să mă deplasez cu transportul în comun fiindcă m-am lărmuit încă o dată că ai nevoie ori de o bicicletă, ori de o mașină sau te deplasezi pe jos. Autobuzele și o mare parte din taxiuri sunt sub orice critică.

Într-adevăr, poate că am avut eu ghinion dar când urci într-un autobuz super aglomerat, plin de mirosuri și oameni de toate felurile (și națiile) iar șoferul conduce ca și cum și-ar fi cumpărat nu doar o stradă ci tot orașul (nu tu semnalizare, nu tu încadrare corectă pe bandă, claxonat de toată lumea și chiar trecut pe roșu o dată dacă am văzut bine în toată învălmășala) nu ai cum să nu fi indignat.

După autobuz am trecut la taxiul în speranța că-i mai bine. După ce a înjurat puțin printre dinți șoferul că-i prea scurtă cursa a pornit la drum cu 2km/h și conducând în scârbă, mai c-ar fi vrut să ne omoare pe amândoi aș crede.

Până la urmă m-am lămurit a nu știu câta oară. Voi merge cu mijloacele de transport în comun doar în cazuri extreme în care n-am alte variante. Chiar dacă o să mă doară, ca azi, ceva voi prefera să mă chinui puțin decât să mă chinui și mai mult suportând toate specimenele prin taxi-uri și autobuze.

Lasă un răspuns