Wild Mountain Thyme (2021), un film straniu

Principalul atu al acestui film este oferit de alchimia dintre Emily Blunt si Jamie Dornan. Cei doi impartasesc ceva ce ne face palcere sa vedem, chiar daca uneori scenariul este lent si axat pe sentimentele pozitive. Insa spre deosebire de traditia pura a dramelor romantice pe care le-am urmarit pana in prezent, Wild Mountain Thyme reuseste sa ne scufunde in traditii si culturi din strafundurile Irlandei.

Wild Mountain Thyme ramane un film straniu din toate punctele de vedere si departe de perfectiune. Melanjul bucolic al tuturor cliseelor irlandeze nu este tocmai ce ne-am dori sa vedem: Guinness, vaci, cai, oameni care canta ametiti de aburii alcoolului, etc.

Doar ca toate acestea sunt facute intr-un mod ireal, oferindu-ne impresia unui film de dragoste straniu care ar fi putut foarte bine sa fie pus in scena de Quentin Dupieux. John Patrick Shanley adapteaza aici propria sa piesa de teatru insa, de-a lungul filmului avem impresia ca ii lipseste ceva coerent.

Inca din copilarie, Rosemary este indragostita in secret de vecinul sau Anthony, un visator timid care locuieste impreuna cu tatal sau excentric intr-o regiune rurala din Irlanda. In ciuda tuturor indiciilor, Anthony ramane impasibil, inconstient de sentimentele lui Rosemary, cea mai mare admiratoare a sa. Insa, atunci cand Rosemary decide sa faca ea primul pas, in peisaj soseste Adam, un bogat nepot new-yorkez.

La urma urmei, Wild Mountain Thyme este un film onorabil datorita dorintei sale de a pune in scena decorul irlandez. Dialogurile, personajele si chiar jocul actorilor care participa la crearea acestui film mai degraba straniu ne ofera impresia ca toata lumea este lenesa. Insa, in ciuda acestor lucruri, Emily Blunt si Jamie Dornan impart ceva in acest film. Chimia dintre ei este speciala. Un lucru pozitiv in acest film ai este oferit de muzica irlandeza care confera putina magie.

Pe scurt, in ciuda unei alchimii frumoase dintre Emily si Jamie, Wild Mountain Thyme ramane un film straniu, plin de clisee irlandeze.

Lasă un răspuns