Xiaomi Redmi 9 vs. Xiaomi Redmi Note 9: care este cel mai bun smartphone?

Xiaomi propune doua smartphone-uri din gama entry level cu Redmi 9 si Redmi Note 9. Pe care din cele doua ar trebui sa il alegem? Care este cel mai bun? Raspundem la aceste intrebari in cele ce urmeaza.

In 2020, la fel ca in fiecare an, Xiaomi si-a multiplicat referintele pe piata. Cele mai recente modele lansate sunt Redmi 9 si Redmi Note 9, doua smartphone-uri cu nume destul de similare insa care nu propun aceeasi experienta.

Breton contra perforatie. Aceste doua telefoane sunt destul de mari, 163,3 mm pentru Redmi 9 si 162,3 mm pentru Redmi Note 9 si au aceeasi greutate, 198 de grame. Datorita finisajelor gandite sunt usor de tinut in mana in ciuda marimii destul de mari. Uitandu-ne in partea din fata remarcam faptul ca Xiaomi opteaza pentru un breton fin pentru a gazdui camera frontala in cazul lui Redmi 9. Redmi Note 9 prefera perforatia, adica un design mai modern, mai actual. O alta diferenta estetica intre cele doua telefoane consta in integrarea celoe doua module foto. Chiar daca ambele au patru aparate foto, dispunerea nu este aceeasi. Pe Redmi 9, trei camere foto se suprapun pe axa centrala in timp ce a patra, flashul LED se afla in partea dreapta. Redmi Note 9 are in partea dorsala un modul foto patrat.

Cititorul de amprente rotund este pozitionat in acelasi loc, in partea din spate acelor doua smartphone-uri, bine centrat, nu exista diferente in acest sens. Spatele celor doua este din plastic, insa primul mizeaza pe un design striat in timp ce al doilea prefera sa ofere unele reflexii. O chestiune de gusturi, ca de obicei.

Ecrane care sufera din cauza lipsei de luminozitate
Ambele telefoane Redmi sunt echipate cu un ecran plat LCD de 6,53 inchi cu o rezolutie Full HD+. Dincolo de aceste caracteristici, aceste ecrane au propriile lor defecte si calitati. Calitatea de afisare este buna per ansamblu cu un contrast satisfacator insa luminozitatea maxima nu este tocmai excelenta.

MIUI 11 la comanda
MIUI 11 se afla atat pe Redmi 9 cat si pe Redmi Note 9. Ceea ce inseamna ca nu exista mari diferente in ceea ce priveste performantele. Interfata oferita de Xiaomi este cunoscuta – si apreciata – de numerosi utilizatori. Un veritabil teren de joc care le ofera o experienta absolut unica. MIUI 11 este in egala masura sinonim cu un numar prea mare de aplicatii terte preinstalate si o scanare antivirus care se lanseaza in momentul in care descarci o aplicatie, chiar si de pe Play Store. Or, aceasta etapa de securitate este doar un pretext pentru a afisa publicitate.

Poze, Redmi Note 9 este in avantaj
Redmi 9 :
– senzor principal de 13 mpx ;
– ultra unghi larg de 8mpx ;
– senzor de adancime de 2mpx ;
– senzor macro de 5mpx ;

Redmi Note 9 :
– senzor principal de 48mpx ;
– ultra unghi larg de 8mpx ;
– senzor de adancime de 2mpx ;
– senzor macro de 5mpx ;

In ceea ce priveste procesorul, in mod straniu Redmi 9 este mai puternic Helio G80 se dovedeste mai puternic decat Helio G85 aflat pe Redmi Note 9.

Lasă un răspuns